Eindresultaten runners corona lockdown challenge

Bij deze is de lockdownchallenge van de runners officieel afgesloten. Onder het motto: ONE BIG FAMILY startten de runners op zondag 29 maart een challenge. De trainingen in groep werden serieus gemist en enkelen hadden dat extra duwtje in de rug nodig om alleen te sporten. De loop-en fietskilometers werden bijgehouden en er werden tussentijdse doelen gesteld. De challenge wordt 52 dagen later afgesloten met een totaal van maar liefst 3888,1 loopkilometers en 5560,4 fietskilometers, in totaal goed voor zo’n 9448,5 kilometers (lees: van België tot Thailand). Klik hier voor de statistieken & analyses

Wist je trouwens dat:

-Ondanks een aantal mislukte pogingen om in kleine groepjes af te spreken om te lopen, er heel wat toevallige NLT-reünies waren onderweg (conform met de coronamaatregelen natuurlijk?)

-Enkelen minder geluk hadden onderweg: een koersfiets ging stuk, banden plat en sommigen belandden zelfs in de gracht…

-Runners niet enkel thuis zijn in het lopen, velen hebben namelijk nog andere kwaliteiten. Zo werden er klinkers gelegd, broden gebakken, appartementen geschilderd, banden gestopt… Er werd ook geapplaudisseerd voor zorgverleners en andere helden, maar ook enkele runners konden van het applaus genieten terwijl ze voorbeeldig hun training (incl. drillekes) uitvoerden.

-Een mysterie rond Trainingpeaks opgelost werd. Één raadsel bleef echter nog steeds onopgelost: wat is er met de gsm van Ernest gebeurd??

-Enkelen een nieuwe haarkleur kregen, bij de ene gewild, bij de andere iets minder..

-Excel-skills op punt werden gezet.

-Er veel gesport werd met gezinsleden, gezinsbanden werden versterkt.

-Er enkele uitzonderlijke prestaties werden geleverd; eenzame marathons en halve marathons, maar ook vele individuele grenzen werden verlegd. Daarnaast werden sommigen echte duatleten.

-Deze challenge vooral stimulerend werkte. Runners motiveerden elkaar om door regen en wind te sporten, of op luie zondagen toch uit hun zetel te komen en die loopschoenen aan te trekken.

-Er ons na de Coronaperiode een dag vol lekkers staat te wachten. Er verjaarden namelijk een aantal runners en ook Stefaan beloofde een ochtendtraining met aansluitend ontbijt met koffiekoeken.

-Er in de Whatsappgroep studiekeuze-en schoenenadvies werd gegeven. Voor dat laatste kunnen we natuurlijk bij Lauwers terecht.

-Iedereen nu Porto en Cadiz weet liggen op de kaart.

-Zondag 5 april een topdag was met een recordaantal loopkilometers: 175,9 km.

-Donderdag 30 april de enige dag was gedurende de 52-dagendurende challenge waarop niemand de loopschoenen aantrok. Er werd bovendien ook niet gefietst, maar het was dan ook een koude dag met sterke rukwinden.

Als laatste nog een dikke merci aan de heilige boon uit Ruien voor het starten van dit initiatief en de sponsoring van de cava en pralines en aan onze trainer voor de gevarieerde trainingen op Trainingpeaks.

En o ja, deze challenge stopt misschien, maar Strava kan altijd een blijvende motivator zijn.?

Julie Hellin