Eén, twee, trio in Oudenaarde : De verkenner, de winners, de trio’s

De kwart triatlon van Oudenaarde stond na een afwezigheid van enkele jaren opnieuw op onze clubkalender. Goed nieuws voor de organisatoren, een goede keuze voor NLT.

Het begon voorzichtig. Eén NLT verkenner ging de strijd aan in de cross triatlon.

De stilte voor de storm. In de sprint triatlon kleurden de twee podia blauw (zie afzonderlijk verslagje).

In de kwart triatlon was de NLT aanwezigheid het grootst, 19 atleten (dat is ruim een kwart van onze actieve volwassenen) waarvan niet minder dat 5 trio’s verdedigden de club- (en sommigen ook de familie-) eer.

Onze ambitie is om met het trio initiatief alle geledingen van de club te bereiken.

De startwedstrijd in Oudenaarde was in elk geval veelbelovend. 9 vrouwen en 6 mannen tussen 14 en 54 veroverden de 5de, 7de, 8ste, 12de en 20ste plaats. Van zij die net komen proeven van de sport tot de ervaren triatleet dus, zoals verhoopt. Individuele uitschieters waren Laura en Tom die respectievelijk de 3de zwem- en 3de fietstijd realiseerden binnen de trio wedstrijd (sterke genen) en Emma die als één van de allerjongsten de tweede zwem-fietswissel realiseerde (niet evident in Oudenaarde met een loopstuk tussen het Donkmeer en de wisselzone op de PIVA site van net geen 500 m).

Het allerbelangrijkste is dat jong en minder jong, snel en minder snel, wij allemaal, ons gesmeten hebben op het moeilijke parcours van Oudenaarde en genoten hebben van het samen supporteren en sporten.

Binnen de trio groep, inmiddels 18 atleten sterk, hebben we niet enkel getraind voor onze eerste wedstrijd, maar werden ook een aantal afspraken gemaakt en een WhatsApp  groep opgericht.

Onderling lijnden we enkele krachtlijnen af.

Ongeveer de helft van de groep zoekt liefst zelf naar ploeggenoten (dit hoeft uiteraard niet noodzakelijk binnen de trio groep) maar wordt graag geholpen wanneer nodig. De andere helft heeft het liefst dat de ploeg wordt samengesteld door een coördinator, die wisselend kan zijn per wedstrijd.

Quasi iedereen vindt een homogeen niveau binnen een team leuk, maar geen must.

Iedereen vindt het een goed idee om de ploegen wisselend samen te stellen

Die zich graag aansluit bij de NLT trio groep : meer dan welkom ! Graag een berichtje aan info@nlt.be. Aansluiten bij de trio groep brengt uiteraard geen enkele verplichting mee om aan een trio wedstrijd deel te nemen.

Binnen de WhatsApp groep groeide het idee om deel te nemen aan de kwart triatlon van Sint Martens Latem op 14 juli. 2 teams staan aan de start.

De volgende trio wedstrijd op het clubprogramma is opnieuw een kwart triatlon (volgend jaar komt zeker ook een sprint in het programma). Ieper op 15 september 2019. Beter doen in aantal dan in Oudenaarde is een uitdaging. Ons opnieuw zeer goed amuseren zal hoe dan ook lukken !

Koen Baluwé