Een jaartje ouder worden heeft ook zijn mooie kantjes

Voor 23 maart 2013 associeerde ik De Haan met zon, zee en strand, maar nu staat De Haan in mijn geheugen gegrift als sneeuw, wind en koude…

De weersvoorspellingen waren sowieso al niet veelbelovend. Zaterdagmorgen stonden we dan ook op met de beloofde sneeuwbuien. Snel even een kijkje nemen op de site van de organisatie maar hier viel geen enkel bericht te bespeuren over afgelasting van de wedstrijd. Met het idee aan de kust is het altijd beter weer dan in het binnenland vertrokken we dan toch voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Met 6 NLT’ers en onze meegereisde supporters troepten we samen in het zwembad waar ’s morgens de zwemproef van 500 meter werd afgelegd. Ondertussen bleef het verder sneeuwen en waren we er toch niet helemaal gerust op.

Het werd zowel voor ons als de organisatie afwachten op het verdict van de politie of het parcours werd vrijgegeven en alles kon doorgaan. Rond 13.30u stopte het met sneeuwen en werd beslist om zoals voorzien vanaf 15u van start te gaan.

Nog nooit zoveel triatleten zo dik gekleed aan de start gezien, een buff, muts, lange broeken, dikke windstoppers en regenjassen werden allemaal over elkaar getrokken. Het fietsparcours bestond uit 3 ronden van 7km, waarvan schat ik toch wel 5km tegen wind. Hierbij moest je echt wel het geluk hebben om in een goede groep terecht te komen. Zoniet werd je letterlijk en figuurlijk enkele minuten achteruit geblazen.

Na een ‘snelle’ wissel, waarbij we nog eens moesten terugkeren omdat de helm nog op ons hoofd stond, mochten we nog eens 3 ronden van 3 km lopen om uiteindelijk moe, bevroren maar toch voldaan over de meet te komen.

Henk finishte als eerste NLT’er op een mooie 22ste plaats na een super sterk afsluitende loopprestatie, daarna volgde ikzelf, Gregory, Bjorn en Kevin. De grootste verrassing moest dan nog komen. Bleek dat ik na al dat afzien de snelste bij de oudjes was, ja, het leven begint na 40!

Ondanks de kou kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. De samenhorigheid in het NLT bastion versterkt de moraal  en de goesting om er weer een gans seizoen tegenaan te gaan. Op naar Doornik!

Lieven Laflere