Den halven van Brasschaat

Momenteel is het volop de tijd van de voorbereidingswedstrijden van de lange afstandsatleten : vorige week Luxemburg met Jeroen Biesemans en Lorenzo Mahieu, zondag ll. de halven van Brasschaat en volgende week Gravelines voor de Maastrichtgangers. (ik vermoed dat Chris al weer zit te popelen om zijn verslag te maken)

Normaal stond Brasschaat dit jaar eigenlijk niet op mijn programma (ik had die vorig jaar al gedaan), maar door de annulatie van de halve van Stein in Nederland was dit het enige passende alternatief.  De NLT opkomst was echter niet echt groot .  Met slechts 3 NLT’ers stonden we aan de start van deze klassieker : Andy Deweirt , Luc Meurisse & mezelf.

De dagen voor de wedstrijd werd de meteo continu bijgesteld.  Waar op donderdag 3 beaufort voorspeld werd, werd dit op vrijdag al 4 bft om op zaterdag zelfs naar 4 à 5 bft te gaan. Tijdens het klaarzetten op zondag kregen we er dan nog een regenbui bovenop. Gelukkig waren dit de laatste druppels van de dag. De wind bleef echter van de partij.  Een extra factor dus om rekening mee te houden.

De start gebeurde in 3 waves : wave 1 met de -40 jarigen waaronder Andy, wave 2 met de dames en wave 3 met de oude knarren zoals Luc en ikzelf. Het zwemmen ging door in de E19 plas , een lange maar smalle put  en was zo goed als niet toegankelijk voor de toeschouwers om te volgen. Na 1900m (had wel bijna 200 meter meer op mijn Garmin ?) in helder en met momenten ondiep water gezwommen te hebben,  zat deel 1 erop.

Bij de wissel konden we voor de eerste keer rekenen op de vocale steun van de supporters.

Het fietsen bestond uit een korte aanloopstrook, daarna 2 lussen van ongeveer 42 km en een terugkeerstrook van een 4tal kilometer. Ongeveer de helft van de lus was heel goed berijdbaar (lange stroken), de andere helft daarentegen was continu draaien en keren met als toetje nog een kasseistrook van een 500tal meter.  Jammer genoeg werd het spel niet door iedereen heel eerlijk gespeeld en werd vooral in de 2de ronde veel gestayerd.   De laatste 15 km had ik continu 4 man aan mijn gat.  Soit.

Qua loopparcours vind ik Brasschaat toch wel één van de mooiste die er is. 4 rondjes van 5 kilometer, hoofdzakelijk over onverharde paden, in het stadspark., continu tussen het groen en de bomen en daarnaast nog getrakteerd worden op de beats van een djembé groep.  Voor de clubgenoten die ooit een halve triatlon willen doen, zou ik Brasschaat zeker aanbevelen.

Hoe leuk het ook mag zijn, gelukkig komt aan iedere wedstrijd ook een einde. Iedereen van NLT was dan ook tevreden met zijn resultaat.  Andy heeft zijn PB op de halve triatlon mooi verbeterd ; Luc  was tevreden dat hij bvb continu heeft kunnen blijven lopen en ikzelf kan met een goed gevoel de laatste 5 weken tot de IM van Zurich ingaan. Bij deze nogmaals dank aan de supporters voor de steun , logistiek, …

Resultaten  :

– Luc : 5u42

– Andy : 5u11

– Vincent : 4u31

Verslaggever: Vincent Cottem