De zwemmer …Jean-Luc Piens

Iedereen onder ons kent wel iemand onder zijn vrienden of familie die in aanraking is gekomen met kanker. Het verhaal krijgt natuurlijk een hele andere wending wanneer dit gebeurd in je eigen gezin. Even voorstellen, mijn naam is Jean-Luc Piens en samen met mijn partner Isabel Decabooter wonen we in Kortrijk. In 2001 vertrok Nicolas, het zoontje van Isabel op zijn laatste reis nadat hij het gevecht met kanker niet wist te winnen. Hij was toen nog geen 5 jaar. Tijdens zijn behandeling in het UZ Gent leerde zij vzw Kinderkankerfonds kennen.

Door middel van sportieve uitdagingen aan te gaan proberen we een steentje bij te dragen aan de dagelijkse werking voor deze organisatie. Op 12 september 2013 ben ik erin geslaagd om in iets meer dan 14 uur het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk succesvol over te zwemmen. Deze actie stelde ons in staat om een mooi bedrag te kunnen overmaken aan Professor Benoit en zijn team van vzw Kinderkankerfonds.

Eind augustus 2015 wil ik terug een uitzonderlijke uitdaging aangaan. De volledige Belgische kustlijn van 67 kilometer non-stop al zwemmend af te leggen. Starten doe ik op het strand van De Panne om dan later aan te komen op het strand van Knokke-Heist. Iets dat nog nooit is gedaan door een solo-zwemmer. Goed voor ongeveer 24 uur zwemplezier, daar ik een heel stuk tegenstroom zal zwemmen. Indien de weergoden ons goed gezind zijn, plannen we de start om middernacht de nacht van 21 op 22 augustus.

Samen met de bevoegde instanties, waaronder het MRCC (Maritiem Reddings- en Coördinatie Centrum in Oostende) hebben we een veiligheidskader uitgewerkt zodat het risico voor de zwemmer en zijn begeleidingsteam steeds binnen de grenzen blijft.

Bedoeling van deze actie is terug een mooi bedrag te kunnen overmaken aan de vzw Kinderkankerfonds (http://www.kinderkankerfonds.be).

Waar kan je meer info vinden aangaande ons project?

Facebook: https://www.facebook.com/BelgiumCoastSwim

Website: https://jlpsportsforkids.wordpress.com

Storten kan op rekening BE16 0359 0294 7274 BIC: GEBABEBB / begunstigde: JLPSports4Kids / mededeling: Naam + adres /vanaf € 40 = fiscaal attest

Vriendelijke groet,

De zwemmer  Jean-Luc Piens

e-mail: jlp14@hotmail.com