De rollen omgekeerd

Een grote pluim voor de 22 NLT jeugdatleten die zondag de kille weersomstandigheden hebben getrotseerd en de jeugdtriatlon van Doornik tot een goed einde hebben gebracht. Respect voor jullie doorzettingsvermogen!

Bij de jeugd C waren de rollen deze keer omgekeerd. Lise Deleersnyder, die vorige week nog in feeststemming was, zag in Doornik de overwinning aan haar neus voorbij glippen door een parcours vergissing in de wisselzone. Ze verloor heel wat kostbare tijd en werd hierdoor naar plaats 3 verwezen. Dit misverstand zorgde ervoor dat Emma Cottenie, vorige week nog in zak en as, met de overwinning ging lopen. Bij de jongens pakte Jasper Devos uit met een schitterend debuut. Hij werd knap 6°. Dit moet een boost geven.

Bij de jeugd B zaten heel wat No Limit ladies in de vuurlijn. Na de zwemproef keek Nele Dequae op een achterstand aan van om en bij de 40″  op het duo Vansteenkiste & Chauveheid. Nele vocht als een leeuwin, maar kreeg in deze ongelijke strijd de kloof niet meer dicht. Ze werd uiteindelijk knap 3°. Even later finishte Yara D’Haene als 4° en wist Laura Deleersnyder te verrassen met een mooie 6° plaats. Bij de jongens was M. Cottem (13°) de snelste No Limitter vóór R. Ares (20°) en T. Catry (27°).

In de laatste jeugdreeks (JA & Jun) verschenen nog 4 NLT ladies aan de start. Voor de jongens wordt het uitkijken naar het BK Ploegen Triatlon van dinsdag aanstaande, waar ze een gooi willen doen naar een podiumplaats bij de beloften. Ook in deze categorie speelden we mee voor de podiumplaatsen. Laura Tanghe trok aan het langste eind in een spannend duel met Axelle Verstrepen voor de tweede plaats. Even later werden L. Bortier en L. Debaere knap vierde en vijfde. Ook een dikke proficiat aan Julie Ysenbaert die haar allereerste triatlon met de glimlach tot een goed einde bracht.

Depaepe Stefaan