De allereerste keer dat ik…

Op 14 augustus was ik in Embrun, zuiderse Franse alpen, voor mijn eerste triatlon. Tot nu toe had ik deelgenomen aan zwemlopen, dus zonder een fiets onderdeel. Dit is dus nu mijn eerste “echte” triatlon. Embrun staat trouwens bekend voor zijn volwaardig Embrunman die doorgaat ieder jaar op 15 augustus. De afstanden in mijn leeftijdscategorie waren: zwem 100 m – fiets 2750 m – loop 800m.

Ik vond het een heel leuke ervaring en ik ben zeer tevreden met mijn resultaat. Ik zwom de 13ste beste tijd, fietste de 18ste beste tijd en liep maar liefst de 3de beste tijd.   Ik passeerde uiteindelijk de finishlijn als 9de van de 94 deelnemers, in een tijd van 14’56’’.

Ik kijk er al naar uit naar mijn volgende wedstrijd en wie weet, zal dit misschien ook weer een triatlon zijn

Théo Catry (11 jaar) in volle sprint voor een top tien plaats.