De Brugse Zot liep vlot binnen.

Brugge kleurde blauw op paasmaandag 17 april, niet om één van de plaatselijke voetbalclubs te eren (geen verdere commentaar), maar het waren de NLT multi³sport kids die in grote getallen waren afgezakt naar de zwemloop van Brugge.
Maar liefs 36 NLT atleten kwamen die dag in actie in alle mogelijke categorieën van 6 tot 14 jaar, een zeer mooie en evenredige spreiding dus, wat wijst op een levendige jeugdwerking. Strijd werd geleverd op alle niveaus, sommigen met zichzelf, anderen met de tegenstand, de natuurelementen of hun schoenen. Medailles werden er gewonnen door Noor Vermeire, die brons pakte bij de D06, Leon Couwet ging met de gouden plak naar huis in de H06 categorie en Nele Dequae kaapte het zilver weg bij de D14.
Ondanks het ietwat frisse weer konden alle atleten rekenen op een stevige vocale steun van de talrijke opgekomen NLT supporters. De aanwezige trainers, bestuursleden, sponsors en sympathisanten konden hun kelen smeren aan de Brugse zot die voor de gelegenheid van het vat geschonken werd (loopt er geen ondergrondse bierleiding door Brugge St-Kruis?).

Sportfotograaf Stijn Audooren was ook aanwezig op de wedstrijd, neem vooral eens een kijkje op zijn site voor tal van mooie foto’s.

De atleten kunnen zich alvast beginnen voorbereiden op de volgende zwemloop binnen minder dan 2 weken op maandag 1 mei in Oostkamp.

Gerrit De Simpelaere