BK Mixed Relay Sint-Laureins … jeugd C grijpt goud en brons

Net zoals vorige week voor de “groten” in Zwevegem stond deze week de eerste editie van BK Mixed Relay voor de “kleinere” jeugdatleten op het programma in Sint-Laureins.

Om 11u30 werd het startschot gegeven voor de B- en C-jeugd. Er verschenen 17 teams aan de start, 13 jeugd B teams en 4 jeugd C teams. In beide leeftijdscategorieën waren telkens 2 NLT-teams van de partij. Andres zette meteen de toon bij de C-jeugd en kwam als 4e uit het water op korte afstand van de 1e vier (jeugd B teams). Een positie die hij ook tijdens het fietsen en lopen knap wist te behouden. Cato kon hierdoor als 4e aan de slag gaan voor haar triatlon, een 40-tal seconden na de eerste atleet. Het 2e jeugd C-team volgde daar al op meer dan 2 minuten. Na een sterk zwemnummer werd de achterstand op het 3e team in wedstrijd reeds kleiner. Die achterstand werd na het fietsen en lopen volledig weggewerkt waardoor Arthon samen met de 3e atleet (B jeugd) in wedstrijd aan zijn wedstrijd kon beginnen. Cato behaalde de 3e tijd van alle 2e teamleden en moest hierdoor slechts 2 B jeugdatleten voor laten gaan. Het verschil met het tweede jeugd C team was ondertussen opgelopen tot 4,5 minuten. Arthon slaagde erin om tijdens het zwemmen de 3e atleet bij te houden. Knap gezwommen dus ! Hij wisselde echter iets trager dan zijn voorganger, en moest daarom met kleine achterstand aan het fietsen beginnen, traditioneel zijn zwakste discipline … Hij verloor tijdens het fietsen redelijk wat terrein en kwam pas als 7e terug in de wisselzone, ondertussen ingehaald door 3 jeugd B teams, waaronder dat van ploegmakker Ruben (B jeugd). Tijdens het lopen wist hij die 7e plaats wel te behouden, waardoor het eerste NLT jeugd C team als 7e overall, en eerste in zijn categorie eindigde ! Met deze prestatie liet NLT maar liefst 7 jeugd B teams achter zich ! Het tweede team (KTT) eindigde op 3,5 minuten. Het podium werd vervolledigd met nog een NLT team (Kasper, Laura en Simon). Knappe prestaties dus van de NLT C jeugd !!

Ook de overige NLT-teams presteerden knap. Het A jeugd team met Jari, Meredith en Laurens eindigde als 4e, het B jeugd team met Quinten, Deborah en Ruben als 6e. En het specialleke van de dag … het 2e B jeugd team (met 2 meisjes en 1 jongen ipv. 2 jongens en 1 meisje) met Tristan, Sarah en Lisa als 13e.

Mixed Relay S Laureins 008 Mixed Relay S Laureins 152

John Valcke