Bim bam beieren …de klokken brachten gouden eieren!

Paaszondag (21 april 2019) was voor de club een sportieve hoogdag op alle fronten. De blauwe NLT garde was in Ruddervoorde (BK Duatlon Jeugd) op alle races (van kids tot adults)  prominent aanwezig. Bedankt aan alle NLT deelnemers die zich op deze feestdag in het zweet hebben gewerkt om de clubkleuren hoog in het vaandel te dragen. Nee, niet iedereen vocht mee in de voorhoede. Sommige atleten, die dit jaar een categorie zijn doorgeschoven, moesten de strijd aanbinden met dubbele afstanden. Geen evidentie. Maar iedereen slaagde in zijn opzet en bereikte de finish. Missie geslaagd. Ook dit verdient een pluim.

Onze oogst op het Belgisch Kampioenschap Duatlon voor de jeugd oversteeg alle verwachtingen. Tenzin Vanwynsberghe zette meteen de toon en wist met een beresterke tweede run het brons bij de jeugd C weg te kapen. Tien seconden later pakte Jasper Devos, die in het fietsen de wedstrijd probeerde open te breken, de vierde plek. En ja, het waren deze keer niet de meisjes, maar wel degelijk de jongens die voor feestvreugde zorgden. Een trend waarop we al eventjes zaten te hopen.

Ook bij de jeugd B kenden we, op het geslacht na, een gelijkaardig scenario. Zowel Lise Deleersnyder, als Emma Cottenie gingen tijdens de eerste run niet al te voortvarend van start. Op de fiets ontbond Lise al haar duivels en sloot aan bij de 2 koploopsters. Emma volgde iets verderop in het eerst achtervolgende groepje. In de afsluitende run haalde Lise alles uit de kast om haar podiumplaats (3°) veilig te stellen voor de aanstormende Emma, die met een indrukwekkende eind rush nog dicht in de buurt van het podium kwam.

Bij de meisjes jeugd A & junioren was het NLT feest compleet. Buiten het zwart-rood van Hanne Peeters kleurde de kop van de wedstrijd volledig blauw. Op Cato Cassiers na, die op een indrukwekkende wijze, naar de BK titel reed, waren de andere atleten aan elkaar gewaagd. De laatste run speelde scherprechter. Lotte Vandekerckhove had de snelste loopbenen en pakte bij de jeugd A de Belgische driekleur. Nele Dequae, bij wie de stage nog in de kleren zat, werd knap tweede. Ook Hannelore Willen trok in een onderling duel met Hanne Peeters aan het langste eind en pakte hiermee het zilver na Cato, die outstanding was.

Bij de jongens zat een podiumplaats er helaas nog niet in. Maar … we komen steeds dichter in de buurt. Vooral Arthon Valcke groeide in de wedstrijd en kwam op het einde nog sterk opzetten. Dat leverde Arthon finaal een top vijf plaats op. Iets verderop finishte Merten Breye, die ook nog de naweeën van de stage voelde, als achtste.

Bim bam beieren … merci klokken voor de 2 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen eieren.

Depaepe Stefaan