De trainingsarbeid van deze winter resulteert in knappe resultaten op zwemloop Grimbergen.

Voor de kids die nood hadden aan een wedstrijdprikkel, om eens te weten wat hun trainingsarbeid deze winter tot nu toe heeft opgebracht, was er zondag 25 februari de winter zwemloop in Grimbergen. Maar liefst 17 NLT atleten vonden de weg naar de Brusselse randgemeente om zich tegen 100 andere jeugdatleten te meten.

Eerst was er de zwemproef in het plaatselijke Pierenbad en een uurtje later de loopproef rond de sportvelden. Lokale triathlonclub Tribe zorgde voor een vlekkeloze organisatie met gestructureerde opwarmingen, tijdsopnames, klassementen en mooie naturaprijzen achteraf. Wegens de nieuwe regels van Triatlon Vlaanderen mogen er evenwel geen podia meer zijn na wedstrijden voor de kids, iets wat bij de atleten en het publiek met een zekere vorm van onbegrip en spijt werd aanschouwd.

Nu de wedstrijden zelf. Bij de jongste categorie, de kids van 6 en 7 jaar, hadden we geen vertegenwoordiging, in alle andere reeksen stonden er wel NLT atleten aan de start. Bij Dames 08 hadden we Vermeire Noor en Kyana Meurisse die zich naar een 4e en 7e plaats wisten te knokken. Bij de Heren 08 kon Arcan Vanoverschelde de derde plaats wegkapen en werd Malt de Simpelaere 5e.  Eén NLT vertegenwoordigster bij de Dames 10, Alessia Vandendriessche werd knap 7e op 13 deelneemsters. Opnieuw virtuele podiumplaatsen bij de Heren 10 categorie, Tenzin Vanwijnsberghe won het zwemonderdeel en werd 2e in het looponderdeel en werd overal ook winnaar. Remy Deleerslyder werd nog knap derde en Massimo Vandendriessche werd 16e. Bij de volgende reeks was het weer prijs voor de blauwe NLT garde, in de Dames 12 categorie werd het een onderlinge strijd tussen Emma Cottenie en Lise Deleersnyder voor het hoogste schavot op het podium. Exaequo tussen deze dames na het zwemmen, maar in het lopen trok Emma het laken definitief naar haar toe en pakte de winst, in dezelfde reeks kon Norah Cottem, als eerstejaars, zeer  goed stand houden en werd 6e. Bij de jongens in deze categorie was de strijd, met maar liefst 20 deelnemers heel groot, Tuur Vermeire kon zich mooi stand houden met een 6e plaats, de broertjes Vic en Arno Ares werden 14e en 15e. De Hoogste reeksen, de Dames 14 viel Laura Deleersnyder net van het (niet bestaande) podium en moest zich met een 4e plaats tevreden stellen. Bij de Heren 14 kon Marcin Cottem zich na een heel sterk loopnummer nog op de 3e podiumstek hijsen, net voor collega NLT atleet Ruben Ares die 4e werd.

Hadden er medailles uitgedeeld geweest, dan had NLT er 6 mee naar huis mogen nemen, wat met een afvaardiging van 17 atleten zeer mooi zou geweest zijn. Verder was de sfeer tussen de NLT atleten en supporters opnieuw (wat zouden we anders verwachten) zeer goed, aanmoedigingen voor iedereen en door iedereen samen met wat gezonde interne rivaliteit zorgden weer voor een aangename middag.

Nu nog even verder trainen en techniek, kracht en uithouding wat bijschaven alvorens binnen enkele weken het wedstrijdseizoen zijn volle aanvang kan nemen.