2018 in stijl afgesloten met knappe resultaten op Kerstcorrida Deerlijk.

Zondag 23 december 2018 ging opnieuw een hoogdag worden in de NLT 2.0 geschiedenis, eerst zouden niet minder dan 75 NLT atleten deelnemen aan de Kerstkorrida in Deerlijk en daarna was er de allereerste NLT X-mas Drink in ons clubhouse in Zwevegem.

De dag begon evenwel niet veelbelovend, de regen viel met bakken uit de lucht. Eerste werk was dus enkele vrome zielen opbellen om een kaars te branden en eieren naar de arme Klaren te dragen, gelukkig werden de gebeden verhoord en klaarde het weer tegen de middag mooi op.  De atleten konden alvast lopen in droge omstandigheden. Om 13u15 startte de eerste jongerenreeks en was het al met meteen prijs voor NLT, Victor Foret liep bij de -6 jarigen direct naar het podium met een mooie 2e plaats. In de volgende reeks, de  -8 jarigen, nam bij de meisjes Ninke Verbeke de bronsen medaille mee naar huis. In de laatste jongerenreeks, bij de -12 jarigen, kwam Tenzin Vanwijnsberghe  als eerste over de streep en mocht dus op het hoogste schavot van het podium klimmen.

Voor de 5km massaloop hadden we bij de bookmakers enkel euro’s ingezet op een knalprestatie van onze clubmanager Stefaan, maar dat geld waren we nog voor de start al kwijt, daar hij wegens een blessure, al of niet geveinsd, forfait moest geven, revanche volgend jaar lijkt ons wel aangewezen. Bij zij die wel de start namen haalden we volgende podiumplaatsen bij de heren : Marcin Cottem (1e bij de M14), Tom Tanghe (1e bij de M40), Arthon Valcke (2e bij de M18 en 11e overall), Beniyan Peeters (3e bij de M12) en Merten Breye (3e bij de M18 en 13e overall). Dij de dames verschenen op het podium : Lise Deleersnyder (1e bij de F12), Nele Dequae (1e bij de F14 en 3e dame overall), Lotte Vandekerckhove (1e bij de F16 en 6e dame overall), Cato Cassiers (1e bij de F18 en 8e dame overall), Hannelore Willen( 2e bij de F16 en 20e dame overall), Emma Cottenie (3e bij de F12), Yara D’hane (3e bij de F14) en Sara Coulembier (3e bij de F18).

Daarna was de tijd aangebroken voor de wedstrijd van de iets langere adem, de 15km massaloop, hier konden onze atleten zich voor de gelegenheid meten tegen triathlongrootheid en Ironman winnaar Frederik Van Lierde die hier ook de start nam. In deze wedstrijd haalde NLT met Thierry Dooms (3e bij de M50) één podiumplaats.

Hiermee werd het sportieve gedeelte van de dag afgerond, en kon het recreatieve gedeelte zijn aanvang nemen, want vanaf 17u00 was iedereen welkom voor de eerste NLT X-mas drink in het No Limit House in Zwevegem, welke voor de gelegenheid was omgetoverd in een gezellig kerstdorp met tentjes, sfeerverlichting, vuurkorven en aangepaste muziek. Drank was in ruim assortiment verkrijgbaar, het gekende gamma aan bieren en frisdranken, aangevuld met een assortiment jenevers, warme chocolademelk en gluwein Ook aan spijs was de nodige aandacht besteed, piros, wafels, oliebollen en soep, allen met grote zorg vers gemaakt en zowel gluten- als lactose-vrij, en gewoon verkrijgbaar. De kerstman was evenwel met zijn slee in een windmolen blijven haperen en is zodoende nooit in het clubhuis geraakt, maar dat heeft voor de kleinsten onder ons de sfeer helemaal niet bedorven, Circus Remenos heeft hen de hele avond binnen in het clubhouse ge-entertained met allerlei verhaaltjes, goocheltrucks en ander spektakel. Buiten konden de oudere kinderen en volwassenen gezellig verbroederen, gepasseerde wedstijden analyseren en alvast plannen smeden voor volgend sportseizoen. Tegen 22u00 verlieten de laaTste kerstfeestvierders de tent en kon er tevreden teruggekeken worden op een zowel sportief als sociaal geslaagde dag.

Gerrit De Simpelaere