Wedstrijd van het huis

Eind mei vond naar jaarlijkse gewoonte onze eigen triatlon plaats in Zwevegem. 28 mei werd de gezegende datum waar menige jonge kinderen, jong-volwassenen en volwassenen het beste van zichzelf mochten geven in en rond het kanaal van Zwevegem. In tegenstelling tot vorig jaar was de zon dit jaar wel prominent aanwezig. Een kleine 300-tal atleten waagden zich aan de tropische temperaturen om de Betopor No Limit triatlon zo goed mogelijk, en naar eigen mogelijkheden, af te werken.

Na enkele weken voorbereidend werk door Bart, Anouchka, Rik en het bestuur werd het startschot gegeven voor de jeugd C rond klokslag elf. Een 40-tal beloftevolle atleten mochten voor het eerst het zwemwater testen. Niemand die kloeg over de watertemperatuur want deze bedroeg maar liefst bijna 23,5 graden. De meeste atleten verkozen dan ook om zonder wet-suit het water in te gaan. Bij de meisjes werd er net geen podium gehaald door de eerste-jaars Lise Deleersnyder en Emma Cottenie. Zij eindigden op een verdienstelijke 4de en 5de plaats. Bij de jongens werd Ruben A res 8ste, Theo Catry vervolledigde de top 10 bij de heren.

Driekwartier later was het de beurt aan de jeugd B om zich naar de start te begeven ter hoogte van het Gemeentelijk Centrum ‘De Brug’. Dit keer geen moeilijke keuzes want voor hen was het verplicht zonder wet-suit. Na een sterke zwemproef, waar Lotte zich in de tweede kopgroep kon nestelen, hield ze stand tijdens de fietsproef. Na een hele sterke loopproef moest ze enkel de duimen leggen tegen de Nederlandse Shirin Van Anrooij (die wat meer concurrentie opzocht in België) en de Waalse Elise Tahay. Nele Dequa werd knap 6de nadat ze Elena de Boeck achter zich hield tijdens het lopen.

Om 12u45 was het de beurt aan de jeugd A & junioren om de steeds stijgende temperaturen te trotseren. Na een kanonstart van Cato Cassiers onstond er in de eerste 300m een tweede groepje met onder andere Laura Tanghe, Hannelore Willen, Lisa Isebaert, Sara Coulembier, Deborah Colle. Na een iets sneller zwemeinde ontstond er toch een kleiner achtervolgend groepje met onder andere Laura en Hannelore. Cato moest tijdens het fietsen alleen opboksen tegen 5-6 mede-atleten. Desondanks hield ze goed stand met een bonus van 1’30 bij de start van het lopen. Na de wissel achte Hannelore haar moment gekozen en ging resoluut aan kop voor haar favoriet onderdeel, namelijk het lopen. Cato die de vorige 2 onderdelen al serieus aan haar limiet zat bekocht het ietwat in het lopen. Hannelore liep gezwind naar de kop. Op karakter kon Cato nog heel mooi haar tweede plaats behouden op een 10-tal seconden van Hannelore. Sara, 5de algemeen, kon na een knappe race op het hoogste schavotje staan bij de junioren. Deborah vervolledige het podium met een 3de plaats. Na de zwemproef bij de heren ontstonden er al snel verschillende kleine groepjes die leidde tot één grote achtervolgende groep bij het fietsen. Door de enorm grote groep was van samenwerken weinig sprake. De kopgroep bleef voorop. Tijdens het lopen kon Andres toch tonen wat hij waard was en haalde met een knappe loopproef nog de top 10. Hij finishte als 9de.

Na een sabatjaar was er opnieuw dit jaar een recreatieve sprinttriatlon. Een 40-tal atleten waren hierop present. 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en een afsluitende loopproef van 5 kilometer kregen de atleten voor de kiezen. In heel wat categoriën haalden de NLT’ers podiumplaatsen. Zo haalde Xavier Couwet bij de M24 en Elke Vynckier bij de F24 een bronzen plak. Zilver was er dan weer voor Jari De Jaegere bij de MU23, Bert Decoene bij de M24 en Kris De Nys bij de M40. Goud nam Quinten Aelbrecht bij de M18 en Thierry Dooms bij de M50 in beslag.

De laatste wedstrijd van de Betopor No Limit Triatlon was de 2de divisie van de Team Relay. Het No Limit Team vormde een viertal met Andres Scherpereel, Arthon Valcke, Tristan Gerryn en Ruben Deprez. Andres opende heel sterk met een bijzonder knappe 3de plaats. Arthon en Tristan deden hun uiterste best om die plek te verdedigen en deden dit met verve. Ruben kon als afsluitende atleet zelfs het water in als 2de atleet. Na een sterke zwemproef begon hij de fietsproef met een lichte voorsprong op nummer 3 en 4. De triatlon in de voormiddag zorgde er uiteindelijk voor dat het vat toch wat af was bij Ruben. In de afsluitende loopproef moest hij zijn meerdere erkennen. Zo werd hij in de slotfase van de wedstrijd nog voorbijgestoken door de 2 andere atleten. Desondanks haalde het No Limit Team een knappe 4de plaats, spijtig genoeg net naast het podium.

Naast de sportieve succesen haalde het No Limit Team daarnaast ook extra-sportieve successen. De wedstrijd verliep vlekkenloos, zonder klachten, en dit onder meer door een sterk vrijwilligersteam die de wedstrijd in goeie banen leidde. Wij willen dan ook iedereen bedanken die de wedstrijd gemaakt heeft zoals ze was.

Thanks to all, because teamwork makes the dream work!

 

#challengeyourlimits