BK Jeugd Triatlon Kinrooi

De verwachtingen waren niet hoog. Vooral de, door de examens verstoorde voorbereiding, zorgde voor heel wat onzekerheid. Daarenboven werd onze grootste podium kandidaat, Arcan Vanoverschelden, één week voor deze hoogdag geveld door buikgriep. Hierdoor was onze hoop op een medaille volledig weg. Gelukkig keerde het tij snel. Bij de jeugd C veegde Nienke Verbeke met haar 3° plaats meteen alle twijfels weg. Een medaille die we vooraf niet verwacht hadden.

PHOTO SPORTPIX | Stijn Audooren

Het geloof in eigen kunnen kreeg een boost. Arcan vloog er bij de jeugd B meteen in en kwam met een kleine voorsprong als eerste uit het water. Alleen verder fietsen was met de felle wind geen optie. De favorieten kwamen samen te zitten en doken met vijf de wisselzone in voor de afsluitende run. De strijd bartste onder inpuls van Arcan volledig open en werd beloond met een knappe 3° plaats.

PHOTO SPORTPIX | Stijn Audooren

Dat er extreem veel wind was hebben niet alleen onze jeugdatleten gevoeld, ook onze infrastructuur deelde in de klappen. Naast onze grote tent, die herleid werd tot schroot, brak ook de poot van onze nieuwe zwarte No Limit tent. Dit was het minste van onze zorgen. De focus werd al snel verlegd naar de afsluitende race van de jeugd A & junioren, waar ze met meer dan 100 atleten vochten voor de titels. Medaille kansen waren hier niet voor ons weg gelegd. Alhoewel. Maud Demuynck greep er net naast bij de junoires. We kunnen zeker terug kijken op een zeer geslaagd BK. We behaalden 8 toptien plaatsen (Nienke, Len, Saar, Amber, Arcan, Manon, Tara en Maud) en waren bij de weinige clubs (4) die met meer dan 1 medaille huiswaarts keerden. En wat mij nog het meest plezierde was het feit dat wij, ondanks de verre afstand, de club met de meeste deelnemers aan dit BK waren. Daarom een dikke pluim aan al onze deelnemers die onder stormomstandigheden, onze clubkleuren met bravoure hebben verdedigd in Kinrooi.

Stefaan Depaepe