Zwemloop Grimbergen

Op zondag 12 februari begon voor de jongste triatleten het seizoen 2017 met de traditionele winterzwemloop in Grimbergen, de lokale club Tribe maakte er dit jaar weer een vlekkeloze organisatie van en ook de weersomstandigheden zaten goed (een beetje koud, maar geen regen of sneeuw). Mede door de drukke agenda (er was die dag ook de persvoorstelling van onze eigen NLT 2.0 en de run&bike in Gullegem) was de afvaardiging van NLT eerder beperkt. Maar met onze 4 aanwezige atleten wisten we toch nog een medaille mee terug naar huis te nemen.

Bij de M08 had Malt De Simpelaere, als eerstejaars, het wat moeilijk om weerwerk aan de grote groep concurrenten te bieden en was het harken om te volgen met een 13e plaats als resultaat.

Norah Cottem kon bij de D10 dankzij strakke loop- en zwemtijden een mooie 3e plaats behalen en mocht het podium bestijgen om de bronzen medaille op te halen in deze categorie.

Jasper Devos kon zich in de H10 categorie mooi in de middenmoot nestelen met een 10e plaats.

In de H14 categorie wist Marcin Cottem, ook als eerstejaars, zich nog dicht bij podium te zwemmen en lopen met een 5e plaats.

Na de wedstrijden deze keer geen tijd om na te praten in de plaatselijke afspanning, maar werd veilige vaart gezet richting de Spikkerelle in Avelgem om de persvoorstelling nog mee te maken en de mooie nieuwe outfits te aanschouwen.

Volgende zwemloop is op 9 april in Maldegem, midden in de paasvakantie, een mooie kans voor de jongste atleten om zich eens te meten met concurrentie, zichzelf te ontdekken en te zien waar de maanden noeste trainingsarbeid toe gediend heeft, maar vooral een moment om plezier te hebben en eens volle bak te gaan #exploreyourchallenges.

Verslaggever Gerrit De Simpelaere